Adancirea puturilor forate: beneficii sau riscuri?
Puturile forate sunt realizate cu ajutorul unor dispozitive speciale, adica instalatii de foraj. Proiectarea lor se bazeaza in principal pe doua tipuri de tevi - carcasa si filtrare. Primele ajung la stratul acvifer, in timp ce cele din urma il patrund.
Datorita faptului ca adancirea unui put forat este posibila la peste 10 m, apa extrasa din acesta este lipsita de contaminare rezultand, de exemplu, din fertilizarea solului sau din scurgeri in infrastructura de canalizare. De asemenea, este demn de remarcat faptul ca intregul sistem functioneaza independent de alimentarea cu apa si iti asigura o sursa de apa permanenta. In plus, putul forat are costuri de operare reduse - genereaza un consum redus de energie, iar intretinerea sa nu este costisitoare.
Indiferent cat de bine a fost realizat putul, exista anumite motive cand devine necesara procedura de adancire puturi, moment in care, specialistii firmei noastre vor putea evalua situatia prezenta si vor putea decide care este cea mai optima solutie.
Ce motive vor determina necesitatea adancirii puturilor:
- deteriorarea calitatii apei extrase din put
- scaderea sesizabila a debitului apei.
In momentul in care echipa firmei noastre va evalua situatie, se va putea lua decizia de a adanci putul sau daca este suficienta procedura de denisipare a acestuia. Trebuie luat in calcul si daca exista mai mult puturi in zona, care utilizeaza acelasi strat acvifer sau daca in ultima perioada a fost seceta.
Pentru ca adancirea puturilor forate nu presupune o procedura simpla, este foarte important sa se apeleze la serviciile pe care firma noastra le ofera, caci echipa de specialisti are suficienta experienta pentru a evalua corect situatia si pentru a putea recomanda, in cunostinta de cauza, daca aceasta procedura este suficienta sau este necesara forarea unui nou put.
Si, desi exista numeroase avantaje in urma procedeului de adancire a putului, incepand cu o apa microbiologic pura si terminand cu considerentele financiare, inca de la inceput trebuie luate in calcul si posibilele riscuri, precum lipsa imbunatatirii debitului de apa.